Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

SKS Herentals - VC Herentals 4-2 : "Stadsderby voetbalfeest vol ambiance en doelpunten"

SKS - VC

De stadsderby SKS Herentals - VC Herentals eindigde op 4-2 winst voor een uitgekookte thuisploeg.   Het werd een voetbalfeest vol ambiance voor zo'n 900 supporters. De hoogdagen uit de gouden lokale voetbaljaren waren even terug aan de Olympiadelaan.  Veel (verboden) vuurwerk en zeer ongezonde rookbommetjes voor aanvang van de match, maar geen baldadigheden.  Dat siert de SKS-leiding.

Na 20 minuten wedstrijd kwam de thuisploeg op voorsprong langs Leon Szalega (1-0, 20'). Arne Ceulemans verdubbelde de score na een mistasten in de roodwit verdediging (2-0, 34").  Ook de ruststand.

De immer bedrijvige Jonas Van Gestel dikte na de koffie aan tot een verdiende 3-0 (76') voorsprong.   Max Delrue kon meteen voor de bezoekers milderen (3-1, 79').

Roodwit wilde kost wat kost de bakens nog verzetten en bleef aandringen. In de eindfase scoorde Willem Van Laerhoven met een beauty en bracht opnieuw spanning in de stevige stadsderby (3-2, 85').

2 minuten later liet Robbe Van Gestel de VC-doelman het nakijken en werd het 4-2 ('87).  Match gespeeld.

In de laatste 5 matchen heeft SKS Herentals 4 overwinningen behaald en 1 keer gelijkgespeeld, terwijl VC Herentals 1 overwinning, 1 gelijkspel en 3 nederlagen moest incasseren.

Kalender : SKS Herentals speelt volgende zaterdag om 19.30u uit tegen Poppel. VC Herentals speelt ook op zaterdag 19.30u uit tegen KFC Mol.

Doelpunten SKS - VC : 20' Szalega 1-0, 34' Ceulemans 2-0, 76' Van Gestel 3-0, 79' Delrue 3-1, 85' Van Laerhoven 3-2, 87' Van Gestel 4-2.

Gele kaarten : 16' Daems (VC Herentals), 35' Brosens (VC).

Foto's Ilse Bax / NNieuws - Straks meer met Jan Deckers extra's.